Hæder til præhospitale forskere

Forskere ved Region Midtjyllands præhospitale beredskab, Præhospitalet, har det seneste års tid gjort sig bemærket både nationalt og internationalt. Selv om der er tale om en mindre forskningsafdeling, og selv om præhospital forskning er en relativt ny disciplin med en kort forskningstradition, så er det lykkes for forskerne at komme ud over rampen.

I november 2014 vandt ph.d.-studerende Morten Thingemann Bøtker publikumsprisen ved foredragskonkurrencen på Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicins årsmøde for sit oplæg om patienter med åndenød i ambulancen. Morten Thingemann Bøtkers projekt blev endvidere udtaget blandt de bedste indsendte bidrag til London Trauma Conference i december 2014. Og ved den årlige ph.d.-dag på Aarhus Universitet i januar 2015 modtog Præhospitalets forskere hele to priser for bedste poster-præsentationer i hver deres gruppe.

Godt praktisk samarbejde

Den foreløbige krone på værket er den nylige tildeling af Sophus Falck-prisen ved den europæiske kongres for akutmedicin i Torino, der arrangeres af European Society for Emergency Medicine.

Prisen gik til ph.d.-studerende Nikolaj Raaber for et projekt omhandlende lægelig telemedicinsk backup ved beslutningstagning i ambulancerne i Region Midtjylland. Projekt er resultatet af et tæt samarbejde mellem forskerne, lægerne i AMK-vagtcentralen og ambulancetjenesterne i regionen.

”Det, vi ser her, er resultatet af en strategi som bygger på samarbejde mellem Præhospitalets forskningsafdeling og samarbejdspartnere omkring os. Vi er en lille, men sammentømret, gruppe med et fantastisk netværk af dygtige mennesker omkring os, der støtter op om vores projekter”, siger Ingunn Riddervold, forskningskoordinator ved Præhospitalets forskningsafdeling.

Annonce