Har nu hjemtaget ambulancer i Silkeborg, Galten, Kjellerup og Randers

Arkivfoto: Region Midtjylland

Region Midtjylland har mandag som planlagt hjemtaget otte ambulanceberedskaber i Silkeborg, Galten, Kjellerup og Randers samt akutlægebilerne i Silkeborg og Viborg. Det sker som led i udmøntningen af en beslutning fra januar 2020 om hjemtagning af 18 ambulancer. Når den fulde hjemtagning er gennemført, driver regionen selv 42 af de 70 ambulancer.

Region Midtjylland har siden december 2018 hjemtaget flere ambulancer og akutlægebiler, og nu er turen kommet til Silkeborg, Galten, Kjellerup og Randers. I Randers hjemtages en enkelt ambulance, så to ud af fire ambulancer og byens akutlægebil nu drives af regionen. Også akutlægebilen i Viborg er nu overgået til regional drift.

”Det er en klar ambition, at vi fortsat skal sikre trygheden blandt borgerne, og de akutte patienter kan forvente at få præcis den samme høje kvalitet, som de er vant til”, siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

”Vi har allerede gode erfaringer med at drive både ambulancer og akutlægebiler. Trods ekstra udfordringer på grund af corona-situationen er alle hidtidige hjemtagelser gået stille og roligt, blandt andet takket være vores dygtige ambulancereddere og præhospitale akutlæger, som hver dag yder deres bedste for at hjælpe patienter i nød”, tilføjer regionsrådsformanden.

Ønsker ny station i Silkeborg

Ambulancerne og akutlægebilen i Silkeborg fortsætter i første omgang med at arbejde fra de eksisterende stationer, men planen er at de på sigt skal flytte sammen på en ny station. Præhospital direktør Henning Voss er optaget af at skabe et godt arbejdsmiljø:

”De fleste ambulancereddere trives godt med det kollegiale fællesskab og efterspørger aktivt den faglige sparring, som bliver mulig på en lidt større station som i Silkeborg. Men vi har også fokus på arbejdsmiljøet på de mindre stationer og prioriterer både efteruddannelse og kollegastøtteordninger, der tilbyder debriefing efter svære oplevelser. Det skal sikre, at alle får gode sparrings- og udviklingsmuligheder og at nyansatte reddere hurtigt kommer til at føle sig som en del af det arbejdsmæssige fællesskab”, siger Henning Voss.

Hjemtagning er gennemført i december 2021

Regionsrådet i Region Midtjylland besluttede i januar 2020 at hjemtage alle akutlægebiler og yderligere 18 af regionens ambulancer, bl.a. i Silkeborg og Randers. Efter udbuddet af ambulancetjenesten blev det i oktober 2020 besluttet at hjemtage flere ambulancer, således at Region Midtjylland fra den 1. december 2021 driver i alt 42 af regionens 70 ambulancer.

Fra 1. marts 2021 driver regionen fire ambulancer i Silkeborg, en i Galten og en i Kjellerup samt i alt to regionale ambulancer i Randers. Den 1. marts 2021 overtog regionen desuden to akutlægebiler med baser i Silkeborg og Viborg.

Annonce