Her er Region Syddanmarks nye ambulanceoperatører

En helt ny hollandsk aktør bliver fremover Danmarks næststørste ambulanceoperatør, mens Responce styrker sin position på markedet. Det er konsekvensen af Region Syddanmarks udbud af ambulancekørsel, liggende sygetransport og akutbilskørsel. Her kan du læse mere om de to ambulanceoperatører, som skal varetage det præhospitale beredskab i Syddanmark.

Læs mere om resultatet af udbuddet her.

BIOS Ambulance Service Danmark A/S skal køre de syddanske ambulancer på Fyn, i Sydvestjylland og i Sønderjylland. BIOS Danmark blev stiftet i marts 2014 for at give tilbud på opgaven for ambulancetjenesten i Region Syddanmark. BIOS Danmark er et 100 procent ejet dansk datterselskab af et hollandsk moderselskab og med en hollandsk ledelse.

Det hollandske moderselskab har kørt ambulancer i Holland siden begyndelsen af 1900-tallet. I dag står selskabet for ambulancekørslen for 1,2 mio. borgere i 22 kommuner i og omkring Rotterdam. Opgaven løses sammen med en offentlig partner. Selskabet har 55 ambulancer fordelt på ni stationer.

Responce skal køre ambulancerne i Trekantområdet. Responce A/S er et dansk ambulanceselskab som blev etableret i 2007 med hovedkontor i Horsens. EMS Vejen er majoritetsaktionær i selskabet, og EMS ejes af Responce A/S’ medstifter og redningsdirektør Michael Sørensen og ledende korpslæge Claus-Henrik Rasmussen.

Responce driver i dag ambulancetjeneste for Region Midtjylland med 16 ambulancer fra otte ambulancestationer. Desuden drifter Responce blandt andet tre akutlægebiler i Herning, Silkeborg og Viborg samt en akutbil i Skive. Responce har i øjeblikket 135 medarbejdere.

Responce har budt på opgaven i konsortium med Life Care One A/S. Dette selskab blev stiftet i december 2013 af EMS Vejen og har en aktiekapital på 2,8 mio. kr. Direktionen udgøres af Jens Thygesen, der også er korpslæge i Responce, samt Pernille Rosalia Korsbek Wedell. Bestyrelsen består af lensgreve Bendt Tido Hannibal Wedell, Claus-Henrik Rasmussen, mekaniker Ulrik Larsen samt redningsdirektør Michael Kjær Sørensen.

Annonce