Hjertestartere har reddet 50 liv

For 50 personer har en hjertestarter doneret af TrygFonden været med til at gøre en afgørende forskel mellem liv og død. TrygFonden har siden 2006 doneret hjertestartere til danskerne, og i dag hænger der derfor ca. 1.000 af disse TrygFonden-hjertestartere rundt omkring i landet. For 50 mennesker har disse hjertestartere haft en helt afgørende betydning.

”TrygFonden indsamler data hver gang en af vores hjertestartere har været i brug, og derfor kan vi løbende følge med i, hvilken forskel de gør – og hvordan de gør det. Og nu har vi altså kunnet konstatere, at vi er nået op på 50 personer, som har overlevet et hjertestop ved hjælp af en TrygFonden-hjertestarter. Alene i 2013 var der 15 personer, der blev genoplivet”, fortæller Grethe Thomas, der er projektchef i TrygFonden.

Den yderligere gode nyhed er, at alle 50 overlevende er kommet tilbage til livet med bevaret livskvalitet. Det ved man, fordi de efterfølgende er blevet interviewet af den læge og ph.d. studerende, der altid er tilknyttet TrygFonden.

TrygFondens 1.000 hjertestartere er en del af de i alt 9.443 hjertestartere, der i skrivende stund er registeret på Hjertestarter.dk. Det anslås, at der desuden hænger cirka det samme antal ikke-registrerede hjertestartere rundt omkring i landet.

Annonce