Jelling får akuthjælpere

Arkivfoto

I dag dækkes Jelling-området primært af ambulancer fra Vejle og Give, og i 2020 var der 33 ambulanceudrykninger med en responstid på over 15 minutter og to udrykninger med en responstid på over 20 minutter. Derfor vil Region Syddanmark nu oprette en akuthjælperordning i området. Initiativet kommer fra en lokal interessegruppe med 23 medlemmer.

Den lokale interessegruppe i Jelling består af 23 hjerteløbere, herunder en læge, sygeplejersker, brandfolk og reddere. Interessegruppen vil gerne styrke trygheden og sikre, at der bliver ydet hurtig førstehjælp til dem, der har brug for det, inden ambulancen kommer frem til lokalområdet.

Gruppen vil gerne oprette en akuthjælperordning, som skal dække et område i Vejle Kommune, der svarer til postnummer 7300 Jelling og nogle tilgrænsende områder, især mod nord og vest. Området dækkes primært af ambulancer fra Vejle og Give.

I modsætning til hjerteløberne, så er en akuthjælperordning mere formaliseret, ligesom akuthjælperne bliver udkaldt til alle A-kørsler. Akuthjælperne udkaldes via en særlig akuthjælperapp, og konkret vil gruppen i Jelling få to sæt akuthjælperudstyr, der placeres i henholdsvis Jelling og Sandvad.

Der vil være en årlig udgift til uddannelse og udstyr på ca. 30.000 kr. samt en etableringsudgift på ca. 80.000 kr. til skabe, akuthjælpertasker, hjertestartere mv.

Det er regionspolitikerne i Region Syddanmark, der formelt skal godkende etableringen af den nye akuthjælperordning.

Annonce