Konsulentfirma skal finde alternativer til Falck

De fire syddanske amter, som gennem længere tid har arbejdet med planer for en udlicitering af ambulancekørselen, har hyret konsulentfirmaet PLS Rambøll til at undersøge det udenlandske marked for at finde alternativer til Falck. Amternes ønske om en licitation er hidtil strandet på grund af mangel på udbydere – i Danmark menes det, at det kun er Falck, som vil kunne byde, hvis de fire amter sender deres ambulancekørsel i et samlet udbud.

Derfor skal konsulentfirmaet nu lede efter udenlandske udbydere, som er interesserede i at deltage i en danske licitation. “Vi har selv tjekket det hjemlige marked og kender mulighederne her. Det er specielt i Sverige og Tyskland, at konsulentfirmaet undersøger markedet for os”, siger amtsdirektør Palle Lund fra Vejle Amt til Økonomisk Ugebrev.

Ifølge Økonomisk Ugebrev findes de tre mest oplagte alternativer i Holland, England og Norge, men selskaberne har indtil nu kun drevet ambulancekørsel inden for deres respektive landes grænser. De fire amter køber hvert år ambulanceydelser for 500 mio. kr. hos Falck.

Annonce