Medarbejderne hos Ambulance Syd har regionens laveste trivsel

Medarbejderne hos Ambulance Syd har den laveste trivsel blandt alle Region Syddanmarks ansatte. Og medarbejdertilfredsheden er faldende. Det viser en ny trivselsmåling fra Region Syddanmark. Direktøren for Ambulance Syd, Steen Schougaard Christensen, kalder resultatet utilfredsstillende og “noget, vi skal have gjort noget ved”.

I den netop afsluttede medarbejdertilfredshedsundersøgelse har medarbejderne i Region Syddanmark svaret på spørgsmål om trivsel, social kapital, arbejdsopgaver og udvikling, og medarbejderne er blandt andet blevet spurgt, om de har mulighed for at udføre deres arbejde effektivt, og om de er tilfredse med deres fremtidsudsigter i arbejdet.

Medarbejderne i Ambulance Syd har den laveste trivsel blandt alle regionens ansatte. I forhold til den sidst gennemførte undersøgelse i 2018 er det endvidere hos medarbejderne i Ambulance Syd, at trivslen er faldet mest.

Det oplyser TV 2 Fyn.

Vil udvikle handlingsplaner sammen med medarbejderne

Direktøren for Ambulance Syd, Steen Schougaard Christensen, fortæller, at ledelsen og medarbejderrepræsentanter mødes i den kommende uge for at gennemgå resultaterne af trivselsundersøgelsen, og at de derefter sætter en dag af til at udvikle handlingsplaner. Indtil da vil han ikke uddybe, hvilke initiativer medarbejderne kan se frem mod:

”Hvis jeg står her og siger, hvad det er, vi kommer til at se de næste tre, seks, ni måneder, så har jeg taget en beslutning, som måske ikke er den rigtige beslutning uden at høre på medarbejderne”, siger Steen Schougaard Christensen til TV 2 Fyn.

Direktøren fremhæver dog, at det fra medarbejdernes side ses som om, at ledelsen ikke har gjort noget ved problemer i form af stigende belastning, aflyste pauser og ubesatte stillinger:

”Tilliden til ledelsen er faldet, og det er den, fordi de problemer, der italesættes af vores medarbejdere, ser de ikke, er blevet løst”, uddyber Steen Schougaard Christensen. I den forbindelse nævner han blandt andet ledelsens fysiske tilstedeværelse har været mindre under corona.

Annonce