Næstved får Falck-station nr. to

Næstved by vokser, og samtidig er trafikken blevet tættere, og derfor opretter Falck nu endnu en station i byen. Fra 1. februar 2010, hvor en ny kontrakt mellem Falck og Region Sjælland træder i kraft, vil to ambulancer således få fast base på byens brandstation, der ligger godt placeret i forhold til den eksisterende Falck-station i bydelen Holsted. Den nye station erstatter en ordning, hvor Falck i perioder har haft ambulancer udstationeret på tankstationer for at holde responstiden nede.

“Det er primært i dagtimerne, vi har problemer med at overholde responstiden. Den er i gennemsnit otte minutter og 10 sekunder. Derfor bliver brandstationen base for to ambulancer. En tages fra stationen i Holsted, men der kommer også en helt ny ambulance”, fortæller stationsleder Brian Lindekilde Hansen fra Falck i Næstved til Sjællands Nyheder.

I øjeblikket er der fire ambulancer tilknyttet Falck-stationen i Næstved, og det fremtidige beredskab bliver altså på fem ambulancer – fordelt med tre på den nuværende station og to på brandstationen. I 2008 var der 2.500 akutte udrykninger i Næstveds lokalområde, og det tal tegner til at stige med godt 600 i år. Stationsleder Brian Lindekilde Hansen forklarer udviklingen med, at byen er blevet større.

Hidtil har Falck sendt ambulancevagter til tankstationer for at holde sig klar, og Falck ser frem til mere ordnede forhold, når samarbejdet med Næstved Brand og Redning begynder i det nye år.

Annonce