Også Venstre vil have flere ambulancer

I sidste uge præsenterede regeringen et nyt udspil, som skal styrke det præhospitale beredskab med 5-10 ekstra enheder på landsplan. I dag har Venstre så præsenteret et sundhedspolitisk udspil, og her er det største oppositionsparti på samme linje som regeringen: Venstre foreslår således, at der indsættes 15 nye ambulancer og akutbiler.

I Venstres sundhedsudspil konstaterer partiet, at der i dag er store forskelle i responstiden for akutberedskabet på tværs af Danmark:

”I Ringsted Kommune kommer hjælpen frem på under 10 minutter i 81,1 pct. af tilfældene. Men i Lejre Kommune, der ligger lige ved siden af, sker det kun 42,5 pct. af gangene. Den slags forskelle gør sig gældende i andre dele af landet. I Horsens Kommune kommer hjælpen frem på mindre end 10 minutter i 85,2 pct. af tilfældene, mens det i nabokommunen Hedensted kun sker i 51 pct. af tilfældene. Der er på toppen af det tendens til, at responstiden i yderområderne er ringere end i andre dele af landet. Tag eksempelvis Brønderslev Kommune, hvor hjælpen i hvert femte tilfælde først kom frem efter mindst et kvarters ventetid”, skriver Venstre, som konkluderer, at det ikke skal være postnummeret, der afgør responstiden.

”Det forventes, at vi med anslået 20 nye beredskaber kan sikre øget tryghed omkring akut hjælp til danskerne, når behovet er størst”, skriver Venstre. Her bliver udspillet dog lidt uklart, for selv om partiet altså peger på behov for 20 nye beredskaber, så er forslaget, at der kun skal oprettes 15 nye akutberedskaber i form af ambulancer eller akutbiler.

Annonce