Presset region vil nu have jysk læge til at hjælpe med 112-undersøgelse

I sidste uge lancerede Region Hovedstaden en plan om at lade regionens egne embedsmænd undersøge de omfattende problemer med mistede 112-opkald på AMK-vagtcentralen. Men planen er kommet under politisk pres, fordi undersøgelsen hverken vil være ekstern eller uafhængig. Det får nu regionen til at forsøge sig med et kompromisforslag: En jysk læge, der nu driver konsulentvirksomhed, skal hjælpe med undersøgelsen.

Region Hovedstadens nye forslag er, at Mads Koch Hansen skal indgå i arbejdet med at undersøge problemerne på AMK-vagtcentralen.

Mads Koch Hansen er tidligere ledende overlæge, lægelig direktør på Sygehus Lillebælt og formand for Lægeforeningen. Han har herunder 10 års erfaring som ambulancelæge og var i tre år leder af akutlægebilen i Horsens. I dag driver han en konsulentvirksomhed.

Skal stille de rigtige spørgsmål

”Vi tager historierne om forsinkede opkald til 112 meget alvorligt, og vi skal lynhurtigt have klarlagt sagen, så vi ved, hvad vi skal handle på politisk. Derfor er arbejdet med at indsamle data og undersøge sagen gået i gang. Og jeg lægger op til, at vi får en ekstern ekspert til at hjælpe os med at stille de rigtige spørgsmål, og udfordre os på det, vi gør”, siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Den nærmere organisering af undersøgelsen skal besluttes på et møde i regionsrådet tirsdag. Regionens målsætning er, at undersøgelsens resultater kan præsenteres for politikerne den 5. oktober 2021.

Annonce