Region Syddanmark forlænger ambulancekontrakt med Falck

Det næste udbud af ambulancekørslen i Region Syddanmark bliver udskudt et år. Ifølge BeredskabsInfos oplysninger har Region Syddanmark således besluttet at gøre brug af en option i regionens kontrakter med Falck, således at kontrakterne på både ambulancekørsel, liggende sygetransport og drift af AMK-vagtcentralen forlænges. Falck skal nu stå for driften frem til den 1. september 2014.

Driften af Region Syddanmarks præhospitale beredskab var i udbud i 2008, og her vandt Falck alle tre udbud, som omfattede henholdsvis akut ambulancekørsel, liggende sygetransport og drift af den nye AMK-vagtcentral i Odense. Falck var eneste byder på ambulancekørsel og liggende sygetransport, mens også sikringsvirksomheden G4S havde budt på driften af AMK-vagtcentralen.

Den oprindeligt fire-årige kontrakt trådte i kraft den 1. september 2009, og med en værdi på 2 mia. kr. var der tale om Falcks største enkeltstående kontrakt nogensinde. Som led i kontrakten leverer Falck 56 døgnambulancer, tre dagambulancer, to XL-ambulancer, to sengeambulancer, en babyambulance, fire døgnbemandede lægebiler og syv døgnbemandede akutbiler.

Nu har Region Syddanmark så besluttet at gøre bruge af en option på et års forlængelse af de tre kontrakter, således at Falck fortsat skal stå for driften frem til den 1. september 2014. Dermed går der formentlig omkring 1½ år, inden regionen indleder den næste udbudsrunde.

Annonce