Region Syddanmark vil have alle hjertestartere registreret

Region Syddanmark går nu i brechen for at få registreret alle hjertestarterne i regionen på Hjertestarter.dk, så den syddanske andel af de omkring 3.500 danskere, der hvert år rammes af hjertestop udenfor sygehusene, kan få hurtig og effektiv hjælp. Både regionens institutioner og kommunerne vil derfor blive kontaktet.

Få minutter kan gøre forskellen mellem liv og død, når man bliver ramt af et hjertestop, og en hjertestarter og førstehjælp gør en stor forskel. Det er baggrunden for, at Region Syddanmark nu skriftligt opfordre regionens institutioner samt kommunerne i regionen til at registrere hjertestarterne, så regionens AMK-vagtcentral kan henvise borgerne til det livreddende værktøj, når de ringer 112.

”Hjertestarterne kan være en særdeles værdifuld tilføjelse, når det handler om at redde menneskeliv, og derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at gøre dem tilgængelige og synlige for borgerne”, siger formand for Region Syddanmarks akut- og ø-udvalg, Thyge Nielsen (V).

Foruden opfordringen til institutionerne og kommunerne vil Region Syddanmark se på, om der kan ske udbredelse af aflæsningen af hjertestartere, så der bliver aflæst data fra alle hjertestartere, der har været i brug i Region Syddanmark. Der er opstartet aflæsning af hjertestartere på Odense Universitetshospital.

Annonce