Region vil indkøbe 76 køretøjer til liggende sygetransport – måske

Region Hovedstaden har iværksat et udbud, hvor regionen vil indkøbe mindst 50 og maksimalt 76 køretøjer til liggende sygetransport. Det sker samtidig med, at opgaven med at varetage den liggende sygetransport er i udbud. Ifølge regionen er forklaringen, at køretøjsudbuddet skal sikre, at regionen kan afgive et korrekt prissat kontrolbud på den liggende sygetransport.

I øjeblikket er den liggende sygetransport i Region Hovedstaden i udbud. Det er en opgave med en samlet værdi på 416 mio. kr. over en periode fra 2024 til 2029. Der er frist for at afgive tilbud den 25. maj 2023.

Sideløbende med det har Region Hovedstaden nu indledt at udbud af køretøjer til liggende sygetransport. Udbuddet består af tre køretøjstyper, nemlig emission, 0-emission og XL-køretøjer, og det omfatter både selve leverancen og en service- og vedligeholdelsesaftale.

Køretøjsudbuddet er – ligesom udbuddet af den liggende sygetransport – opdelt i to delaftaler. Delaftalen for den nordlige del af regionen består af mindst 29 og maksimalt 42 køretøjer. Delaftalen for den sydlige del består af mindst 21 og maksimalt 34 køretøjer.

Har ikke truffet beslutning om hjemtagning

Selv om Region Hovedstaden altså anfører, at man mindst vil købe 50 køretøjer, så er der ifølge regionen alene tale om, at udbuddet skal anvendes til at skabe grundlag for regionens kontrolbud:

”Som en del af det offentlige udbud for liggende sygetransport ønskede Region Hovedstaden at gennemføre et kontrolbud.  Det omtalte udbud for køretøjer skal benyttes for at sikre korrekt prissætning af kontrolbuddets løsning for liggende sygetransport, samt sikre at Regionen kan skaffe de nødvendige køretøjer til drift, hvis kontrolbuddet skulle vise sig at være det vindende bud. Derved er der heller ikke taget beslutning om hjemtagning. Vi er blot grundige i vores arbejde med kontrolbuddet”, oplyser Region Hovedstadens Akutberedskab.

Der er tilbudsfrist for køretøjsudbuddet den 19. maj 2023.

Annonce