Slut med Roskilde Brandvæsen som ambulancetjeneste

Arkivfoto: Lasse Christiansen

Roskilde Brandvæsen har tabt kampen om ambulancekørslen i det gamle Roskilde Amt til Falck, og det betyder, at brandvæsenet må sige farvel til 60 ansatte. Falck skal fra 1. februar 2016 varetage ambulancekørslen, og kontrakten har en løbetid på op til otte år. I den øvrige del af Region Sjælland er udbuddet endnu ikke afgjort. 

Region Sjælland har truffet beslutning om den første af fire delaftaler, der indgår i regionens store udbud af ambulancetjenesten, og det indebærer altså, at ambulancekørslen i Roskilde, Lejre, Greve, Køge og Solrød kommuner skal varetages af Falck, som havde givet det økonomisk mest fordelagtige tilbud.

Roskildes borgmester, Joy Mogensen, fortæller, at beslutningen får alvorlige konsekvenser for Roskilde Brandvæsen. I dag varetager brandvæsenet ambulancekørslen i Køge, Greve og Solrød kommuner, men den tabte opgave medfører, at ambulancetjenesten i Roskilde Brandvæsen helt ophører pr. 1. februar 2016, og at alle nuværende ambulancefolk og tilhørende ledelse skal opsiges.

”Konkret kommer 60 af vores ansatte dermed til at miste jobbet, så det er en svær dag, og jeg føler meget med de mennesker, det her berører. Vi havde naturligvis håbet på et andet udfald, men nu håber vi på et godt samarbejde med Falck, som forhåbentlig også vil få brug for nogle af vores dygtige medarbejdere”, siger Joy Mogensen.

Kontrakten løber i otte år fra den 1. februar 2016 til den 31. januar 2024 med mulighed for, at regionen kan opsige kontrakten efter fire år.

Kun Falck og Roskilde Brandvæsen havde budt på ambulancekørslen i det gamle Roskilde Amt. I de to øvrige områder, de gamle Vestsjællands og Storstrøms amter, har kun Falck budt, men her har regionen endnu ikke besluttet, om Falck skal tildeles kontrakten, eller om opgaven helt eller delvist skal hjemtages. Den sidste delaftale vedrører akutbilskørslen, og her er der heller ikke truffet beslutning endnu.

Annonce