Stor transportopgave søndag: Hvert 5. minut flyttes en patient

Første patient er ankommet og får overrakt en buket.

Søndag begyndte flytningen af patienter til Region Midtjyllands nye hospital i Gødstrup. Siden kl. 7 har ambulancer, patienttransporter og vognmænd arbejdet med at flytte patienter fra Holstebro til Gødstrup. I søndagens løb vil der ankomme en patient hvert 5. minut. Alle patienter bliver ledsaget af en læge, uanset hvad de fejler.

Søndagen igennem triller transporterne hvert 5. minut i pendulfart mellem Holstebro og Gødstrup, og alle patienter bliver ledsaget af en læge.

”Det gør vi af sikkerhedshensyn. Transporten til Gødstrup sker med nødvendigt hensyn til, at det jo i sagens natur er syge mennesker, vi har indlagt og ansvar for. Det ansvar tager vi meget alvorligt, og lader derfor en læge følge alle patienter på vej, uanset hvad de fejler”, fortæller Ida Götke, der er sygeplejefaglig direktør for Regionshospitalet Gødstrup.

Regionshospitalet Gødstrup er 148.000 m2 stort, og det er udelukkende indrettet med moderne enestuer. Langt størstedelen af hospitalets patienter bliver ambulante patienter, der ikke har behov for indlæggelse. Regionshospitalet Gødstrup og dets 3.500 ansatte venter at modtage ca. 1.900 patienter til undersøgelse og ambulant behandling på almindelige hverdage.

Annonce