Svensk ambulanceoperatør bød på kontrakt i Region Hovedstaden

For nyligt vandt Falck kontrakten på liggende sygetransport i Region Hovedstaden efter et udbud. Men Falck var ikke den eneste operatør, som afgav tilbud: Også den svenske ambulanceoperatør PreMedic er interesseret i det danske marked og afgav et tilbud, således at regionen kunne vælge mellem to tilbud og et kontrolbud.

PreMedic – ikke at forveksle med den danske ambulanceoperatør PreMed – har hovedkontor i Linköping i Sverige, og PreMedic varetager i dag ambulancekørsel og sygetransport i blandt andet Skåne og Stockholm. Selskabet havde sidste år en koncernomsætning på 518 mio. svenske kr. og et overskud på 54 mio. svenske kr.

PreMedic valgte at byde i Region Hovedstadens nylige udbud af liggende sygetransport, der omfattede ca. 86.000 årlige kørsler i en periode på fem år. Dermed var PreMedic i konkurrence med Falck samt et kontrolbud fra regionen selv. Falck vandt dog udbuddet med det, som regionen betegner som ”det stærkeste bud til den bedste pris”.

”Vi er glade for nu at have indgået en aftale med Falck, som sikrer de mange liggende sygetransporter, vi skal varetage i regionen hver dag. Det har været en god og grundig udbudsproces, og jeg er meget tilfreds med resultatet”, siger Thomas Reimann, der er konstitueret direktør for Akutberedskabet i Region Hovedstaden.

Annonce