Udsigt til hård konkurrence om den midtjyske ambulancekørsel

Arkivfoto: Niels Aage Skovbo

Frygt for manglende konkurrence fik tidligere på året Region Midtjylland til at beslutte, at en tredjedel af ambulancekørslen skal hjemtages fra 2021. Nu er tilbudsfristen i det igangværende udbud af ambulancekørslen så udløbet, og det tegner til, at regionen tog fejl – og at der faktisk bliver hård konkurrence om ambulancerne.  I hvert fald har tre private virksomheder afgivet endelige tilbud.

Når nye ambulancekontrakter træder i kraft i slutningen af 2021, så vil Region Midtjylland selv stå for driften af 10 akutlægebiler og 21 ambulancer. Beslutningen om at hjemtage en række ambulanceberedskaber i Aarhus-beredskaber blev truffet, fordi regionen frygtede en situation, hvor alene Falck ville byde på ambulancekørslen.

Efter en længere udbudsproces står det imidlertid klart, at tre private virksomheder kommer til at konkurrere om opgaven med at drive de 48 ambulancer, som er blevet sendt i udbud. Virksomhederne Falck, BIOS og PreMed var alle blevet prækvalificeret og havde afgivet indledende tilbud. Og nu oplyser Region Midtjylland, at ingen af de tre er faldet fra i processen. De har således alle tre afgivet de endelige tilbud, som regionspolitikerne skal tage stilling til i den kommende tid.

Det ventes, at Region Midtjylland træffer afgørelse om udbudsresultatet i oktober.

Annonce