Ulfab ude af billedet i ambulanceudbud – opkøbt af Falck

Sveriges næststørste ambulanceoperatør, Ulfab, tegnede til at blive et af de mest spændende indslag i det igangværende udbud af de danske regioners ambulancekørsel. Ulfab var nemlig blevet prækvalificeret til at byde på opgaven i Region Hovedstaden og Region Midtjylland, og dermed var der lagt op til, at Falck ville få hård konkurrence på hjemmebanen. Men nu er Ulfab ude af spillet om ambulancekørselen – Falck har nemlig købt den svenske konkurrent.

Ulfab blev af mange iagttagere set som den primære udfordrer til Falck ved det igangværende udbud, da Ulfab dels havde stor erfaring med udbud i Sverige og dels havde den store praktiske erfaring med ambulancekørsel, som ville gøre, at regionerne kunne vælge Ulfab uden at løbe en risiko for, at de fik en ambulanceoperatør, som ikke kunne løfte opgaven.

Ulfab står i dag for akut ambulancekørsel i Göteborg, Östergötland, Dalsland, Lerum og Ulricehamn i Sverige samt i mindre omfang i Finland. Desuden omfatter Ulfab-koncernen selskabet Jumbulans, der udfører sygetransport i specialbyggede busser, samt aktiviteter indenfor patienttransport til søs og i luften. Endelig ejer Ulfab også et vikarbureau, der formidler vikarer indenfor sundhedssektoren.

Falck overtager samtlige akter i Ulfab, og dermed vokser Falcks virksomhed i Sverige til at omfatte næsten 1.000 ansatte og en årlig omsætning på ca. 750 mio. svenske kr.

“Købet af Ulfab-gruppen er et led i Falcks internationale ekspansion. Med købet styrker vi vores position i Sverige og Finland indenfor både ambulancekørsel og healthcare”, siger Falcks koncernchef, Allan Søgaard Larsen. “Jeg og de øvrige medejere er meget tilfredse med at kunne overlade vores livsværk til en af Europas førende rednings- og assistancevirksomheder, som samtidig har store ambitioner på healthcare-området. Nu får vores medarbejdere de bedste muligheder for udvikling, og vores kunder kan se frem til at få service af højeste kvalitet”, siger Ulfabs grundlægger og hovedaktionær, Ulf Lindskog.

Annonce