Direktør dømt for spirituskørsel i udrykningskøretøj

Den 52-årige direktør for to autohjælpsfirmaer skal tilbringe tre måneder i fængsel, ligesom han er blevet frakendt førerretten i tre år. Årsagen er et skæbnesvangert besøg hos en medarbejder en aften i september 2010, som endte med, at den 52-årige udøvede vold mod en tidligere medarbejder og derefter kørte spirituskørsel i en Audi, der også anvendes som udrykningskøretøj. Efter episoden truede direktøren to personer, der skulle vidne i sagen – og det var volden og vidnetruslerne, som udløste den ubetingede fængselsstraf.

Den 52-årige er ejer af og direktør for to autohjælpsfirmaer, hvoraf det ene udbyder landsdækkende autohjælpsabonnementer, mens det andet udfører bjergningsopgaver. Begge firmaer har base i Sydøstjylland og har udrykningstilladelse fra Rigspolitiet.

Episoden, der altså nu har fået store konsekvenser for den 52-årige, fandt sted den 17. september 2010. Her besøgte den 52-årige medarbejderen D, og der opstod uenighed mellem den 52-årige og D – ifølge den 52-årige fordi han var vred over, at D havde kørt for stærkt i det, han i retten beskrev som firmaets indsatsbil. D var ifølge den 52-årige tilsvarende sur over, at han af den grund ikke længere måtte tage indsatsbilen med hjem.

Den 52-årige havde allerede tidligt på aftenen indtaget en halv flaske vin, to øl og to shots, og da han skulle hjem, ringede han til en tidligere medarbejder, K, som hentede ham i sin bil. Der opstod imidlertid et skænderi mellem de to, da den 52-årige ville drikke en øl i bilen, hvilket K ikke ville have. Skænderiet fik K til at stoppe bilen og bede den 52-årige om at forlade bilen. Herefter opstod der et håndgemæng, hvor den 52-årige slog K flere gange i hovedet og på kroppen med knyttet hånd. K kørte fra stedet og tilkaldte politiet.

I mellemtiden ringede den 52-årige til medarbejderen D, som han havde været på besøg hos, og D hentede sammen med sin kone den 52-årige i den Audi A5, som den 52-årige anvender som indsatsbil og havde efterladt hos D. Der opstod imidlertid også uenighed mellem D og den 52-årige, og den 52-årige kørte derefter alene afsted i Audi’en. I retten forklarede D og hans kone, at de måtte gemme sig for den stærkt ophidsede 52-årige, fordi han i høj hastighed kørte frem og tilbage på vejen – og de mente, at han ledte efter dem.

Kort efter nåede politiet frem, men i første omgang ville den 52-årige ikke stoppe. Han blev dog bragt til standsning af patruljevognen, og en blodprøve viste senere, at den 52-årige havde en promille på 1,93.

Audi’en, som den 52-årige blev stoppet i, har han som nævnt selv beskrevet som indsatsbil, og den anvendes da også blandt andet til at fremføre tavlevogn, hvor den udstyres med blåt magnetblink.

I tiden efter episoden truede den 52-årige både D og K. I en SMS blev K truet med, at den 52-årige ville anmelde ham for tyveri, hvis ”der kom noget ud af” anmeldelsen om vold. ”Så op til dig hvad du vælger”, skrev den 52-årige til K. SMS’en blev sendt fra det mobilnummer, som er det officielle telefonnummer for det ene af den 52-åriges autohjælpsfirmaer.

Nogle måneder senere var det D, som i en e-mail blev truet med, at den 52-årige ville offentliggøre en videofilm med seksuelt indhold og herunder sende den til D’s svigerforældre, hvis ikke D afgav en bestemt forklaring i sagen.

Sagen har nu været behandlet som en domsmandssag ved Retten i Sønderborg, og her blev den 52-årige fundet skyldig i vold, to tilfælde af vidnetrusler samt spirituskørsel. Han blev straffet med tre måneders ubetinget fængsel og frakendelse af førerretten i tre år.

Annonce