Politiet: Bilister blæste på færdselssikkerheden for at få et godt foto af uheld

Arkivfoto

Mange bilister fik onsdag et klip i kørekortet og en bøde, fordi de sad bag rattet og filmede et færdselsuheld på Vestmotorvejen ved Bjæverskov. Ved uheldet var en 56 tons tung lastbil væltet ned i grøften og havde nedlagt autoværnet. Men mange forbipasserende i den modsatte bane blev fristet til at hive mobiltelefonen frem og filme eller fotografere det opsigtsvækkende uheld.

Ved færdselsuheldet på Vestmotorvejen var lastbilen væltet, da det højre fordæk eksploderede under kørslen. Det tonstunge vogntog endte på siden i grøften – med lasten af sand ved siden af.

Chaufføren slap uskadt, men det tog næsten otte timer, inden sandet og lastbilen var bjærget, og motorvejen igen kunne åbnes helt.

”Vores indsatsleder på stedet var rystet over, at så mange blæste på færdselssikkerheden i deres iver efter at få et godt foto. Uheldet skete tæt på myldretiden, hvor trafikken var tæt. Der opstod flere farlige situationer med risiko for sammenstød”, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi om bilisternes adfærd.

Bøder til 12 bilister

Betjente fra færdselsafdelingen holdt derefter øje med trafikken forbi uheldsstedet. På bare en time blev 12 førere af biler og lastbiler sigtet for at anvende håndholdt mobiltelefon under kørslen.

”Når de blev stoppet, var de fleste flove og erkendte brødebetynget, at det ikke var i orden. De fik dog alle en lærestreg i form af en bøde på 1.500 kr. og et klip. Oveni kommer et bidrag til Offerfonden på 500 kr., som går til bl.a. ofre i trafikulykker”, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi – og kommer med en opfordring:

”Tænk jer om. Vis respekt ved uheld og pas på hinanden”.

Annonce