Redningskorps Danmark overtager autohjælpsstation i Hjørring

Redningskorps Danmark får nu også en station i Nordjylland, efter at man har overtaget en autohjælpsstation i Hjørring, som indtil for nogle måneder siden var station for Dansk Autohjælp. Ifølge Redningskorps Danmark var stationen truet af konkurs, og det førte til forhandlinger mellem det Middelfart-baserede redningskorps og den lokale stationsejer. Resultatet blev, at Redningskorps Danmark overtog stationen, der dermed er blevet redningskorpsets femte station.

Henrik Kalmer fra Redningskorps Danmark fortæller, at man har overtaget både stationen og dens køretøjer, som består af en svær bjergningsvogn, en Unimog, en ladvogn, en grillvogn samt udstyr til dyreredning. De skal anvendes til at servicere Redningskorps Danmarks nordjyske kunder, som der ifølge Henrik Kalmer er næsten 5.000 af.

Redningskorps Danmarks nye station var tidligere station for Dansk Autohjælp, men Dansk Autohjælp oplyser, at aftalen blev opsagt sidste sommer, da man ikke var tilfreds med samarbejdet. Stationen har således i en del måneder ikke været en del af Dansk Autohjælp, og i mellemtiden har Dansk Autohjælp etableret en ny station i Hjørring.

Redningskorps Danmark planlægger at etablere yderligere tre stationer indenfor det næste år, således at man når op på otte stationer. I dag har man – udover Middelfart – egne stationer i Esbjerg, Hjørring, Randers og Roskilde, og i år planlægger man nye afdelinger i Varde og Århus, mens der i 2013 planlægges etableret en station i Slagelse-området.

Annonce