Åbent hus med fokus på brandcancer var en succes

Sidste lørdag var der åbent hus hos Padborg Frivillige Brandværn. De frivillige brandfolk i det sønderjyske ville sammen med Brandfolkenes Cancerforening gøre opmærksom på brandfolks øgede risiko for at udvikle forskellige former for cancer under sloganet ”Sammen i Kampen Mod Brandcancer”. Og der var stor interesse for arrangementet.

”Det har været helt overvældende at se alle de besøgende på vores brandstation, og alle de glade mennesker”, fortæller brandkaptajn Patrick Poulsen Tamms om arrangementet, der var åben for alle interesserede.

Brandstationen i Padborg havde fået besøg af redningsberedskaber fra begge sider af den dansk-tyske grænse, der viste deres udstyr frem. Det var især populært blandt de fremmødte børn, der blandt andet kunne se en bil blive klippet i stykker, komme op på en båre, få en tur i en redningslift og ikke mindst, at sprøjte med vand. Og så var der også mulighed for at se nærmere på brandværnets nye autosprøjte.

14 forskellige kræftformer

Brandfolkenes Cancerforening holdt foredrag om brandfolks arbejdsforhold og deres øgede risiko for at brandcancer.

”De fleste ved at det er farligt at være brandmand. Bygninger kan falde ned over dem og der er farer fra brand. Men, det er de færreste der ved, at brandfolk også har en øget risiko for at udvikle kræft”, fortalte Tommy B. Kjær, der er formand for Brandfolkenes Cancerforening. Og budskabet var klart. Der er 14 forskellige kræftformer, som en brandmand har en øget risiko for at få.

”En af hovedårsagerne er den giftige røg, som man er udsat for hver gang, man går ind i en brand. Det er uanset om man har det rette udstyr på eller ej. Så er man ekstra udsat som brandmand. Derfor ønsker vi at få lavet en lov, der anerkender de 14 forskellige kræftformer som erhvervsrelateret cancer for brandfolk”.

Foto: Henrik B. Christoffersen

Annonce