Præhospital

Brandstationen i Padborg får midlertidig ambulancestation

Fra 1. september 2019 bliver brandstationen i Padborg også hjemsted for en ambulancestation. Ambulance Syd har således fået lov til at etablere en midlertidig station dér, indtil en ny ambulancestation i Kruså kan stå færdig. I Kruså har det ikke – som planlagt – været muligt at finde et billigt lejemål, så Region Syddanmark investerer nu 2,5 mio. kr. i en ny station.

Brandvæsen

Åbent hus med fokus på brandcancer var en succes

Sidste lørdag var der åbent hus hos Padborg Frivillige Brandværn. De frivillige brandfolk i det sønderjyske ville sammen med Brandfolkenes Cancerforening gøre opmærksom på brandfolks øgede risiko for at udvikle forskellige former for cancer under sloganet ”Sammen i Kampen Mod Brandcancer”. Og der var stor interesse for arrangementet.

Brandvæsen

Ny autosprøjte til Padborg Frivillige Brandværn

Ved et åbent hus-arrangement i sidste weekend indviede Padborg Frivillige Brandværn officielt brandværnets nye autosprøjte. Autosprøjten er købt brugt i Holland, og nøglerne blev overrakt af Brand og Redning Sønderjylland, hvorefter brandværnet også modtog nye røgdykkerhuer fra Viking samt nye kompositflasker fra Safer Scandinavia.

Brandvæsen

Starter som brandmand – efter syv år i ungdomsbrandværn

Efter syv år som ungdomsbrandmand er Charlotte Falk Berg startet som brandmand m/k hos Padborg Frivillige Brandværn. I sidste måned kunne den kun 18-årige Charlotte Falk Berg således hænge indsatsdragten fra Grænseegnens Ungdomsbrandværn på knagen for sidste gang. Det var dog ikke for at sige farvel til brandmandsfaget, men for at hoppe i indsatsdragten hos Padborg Frivillige Brandværn.

Brandvæsen

Padborg får ny brandstation til 5 mio. kr.

Til december vil Aabenraa Kommune efter planen kunne tage en ny, stor brandstation i Padborgs industriområde i brug. Den nye station skal samle mandskab og materiel fra tre frivillige brandværn, der lægges sammen i forbindelse med flytningen. Aabenraa Kommune investerer 5 mio. kr. i projektet, og for de penge får kommunen en brandstation på 650 m2 med et indskudt dæk på yderligere 200 m2.