Beredskabschef: Brandfolk skal ikke dække retsomkostninger ved ulykker

Arkivfoto: Per Johansen

Når brandfolk bliver involveret i trafikulykker som led i tjenesten, skal de ikke selv dække omkostningerne i forbindelse med en efterfølgende retssag. Det mener Fredericias beredskabschef, Kaj Petersen, på baggrund af en sag, hvor en brandmand fra Fredericia Brand & Redning i 2014 var involveret i en tragisk ulykke, der kostede en ældre bilist livet.

Ved årets nytårsparade på brandstationen i Fredericia omtalte beredskabschef Kaj Petersen den tragiske ulykke:

”Starten på 2014 blev ikke, som vi havde ønsket. Vi blev under en udrykning involveret i et færdselsuheld med det triste resultat, at den ene person i den bil, vi påkørte, døde af sine kvæstelser, og den anden person kom slemt til skade. Ulykken har været svær for os – som for de pårørende. Det har berørt os alle meget”, fortalte beredskabschefen.

Ulykken resulterede i, at brandmanden blandt andet blev tiltalt for uagtsomt manddrab. I september blev han ved byretten idømt 20 dagbøder á 500 kr. og en betinget frakendelse af kørekortet for at have tilsidesat færdselssikkerheden.

Men er det rimeligt, at en brandmand selv skal dække omkostningerne til retshjælp? Det mener Fredericia beredskabschef ikke:

”Brandvæsnet har støttet op omkring vores kollega, der førte brandbilen. Brandmanden er hårdt ramt af den oplevelse, som ulykken og den efterfølgende retssag gav. I vores verden føles det ikke retfærdigt, at brandmanden selv skal dække omkostninger til retshjælp. Godt vi her også stod sammen og udviste kollegastøtte. Det gør vi igen, når sagen skal i Vestre Landsret i september 2015”, sagde Kaj Petersen og kom med en konkret opfordring:

”Jeg vil opfordre KL og organisationer til ved næste overenskomstforhandling at få afsat en pulje, der kan støtte kommunale ansatte, når sådanne ulykker sker”.

Annonce