Beredskabsstyrelsen kørte ture med børn – uden sikkerhedsseler

Lørdag var Allinge centrum for “Beredskabets Dag” på Bornholm, og her kunne børn og deres forældre blandt andet få en køretur rundt i byen i Beredskabsstyrelsens køretøjer. Tilskuerne kunne imidlertid til deres store undren konstatere, at de mange børn, som benyttede sig af muligheden for en køretur, ikke blev fastspændt med sikkerhedsseler. Men det var en fejl, erkender Beredskabsstyrelsen nu – og ved fremtidige arrangementer vil styrelsen overholde lovgivningen.

Ifølge netavisen Bornholm.nu gjorde tilskuere Beredskabsstyrelsens medarbejdere opmærksom på de manglende sikkerhedsseler, men det havde ikke nogen effekt.

Beredskabsstyrelsen erkender nu, at det var en fejl, at man undlod at fastspænde passagererne under kørslen.

“Beredskabsstyrelsen vil i forbindelse med den samlede evaluering af ”Beredskabets Dag” diskutere den fremførte kritik. Beredskabsstyrelsen skal selvfølgelig overholde gældende lovgivning, hvorfor politiets anvisninger vedrørende regler og lovgivning ved lignende arrangementer selvfølgelig vil blive fulgt”, siger Peter Kaas-Claesson, der er kolonnechef ved beredskabscentret i Allinge, til Bornholm.nu.

Annonce