Brandfolk får tjekket musklerne

Brandfolkene i Horsens Kommune skal til at spille lidt ekstra med musklerne, når deres kondition som noget nyt bliver vurderet én gang om året. Det årlige tjek af brandfolkenes fysiske form sker for at sikre, at de – uanset alder – er i topform, når de skal rykke ud for at slukke ildebrande.

”Det er jo langt fra sådan, at en fyreseddel vinker forude, hvis mandskabet ikke lever op til konditionskravene. Brandmændene får tre måneder til at rette op på situationen, hvis træningen skal strammes lidt op”, fortæller service- og beredskabschef Jørgen Broch. Han understreger, at samtlige brandfolk allerede opfylder Beredskabsstyrelsens krav om kondition. Kommunens nye krav skal blot sikre et endnu højere niveau.

Selv har brandfolkene taget positivt imod meldingen om evalueringer af deres kondition: ”I starten var nogle nervøse ved tanken om at skulle udsættes for et tjek, men nervøsiteten gik hurtigt over. I dag er brandmændene gode til at motivere sig selv – og hinanden – til at bruge træningsmaskinerne”, fortæller brandmand Brian Poulsen.

Brandfolkenes kondition bliver første gang evalueret til november.

I alt 53 brandfolk er ansat i Service og Beredskab i Horsens Kommune. I forbindelse med de nye krav er der indrettet træningsrum på Driftsgården på Endelavevej, hvor brandfolkene kan træne.

Annonce