Brandfolk lokket i baghold i Vollsmose

Natten til onsdag lykkedes det en gruppe på ca. 25 unge at lokke politi og brandvæsen i baghold i Odense-forstaden Vollsmose. De var lokket til stedet af en påsat brand i en bil på Vollsmose Allé, og da de dukkede op og begyndte slukningsarbejdet, blev de angrebet med en regn af knytnævestore sten, metalstykker og brændende molotovcocktails. Fremover vil brandvæsenet kun sende sine folk ind i Vollsmose-området efter samråd med politiet.

“Vi er til for at redde menneskeliv, og det vil vi altså ikke begyndte at skulle slås for”, siger viceberedskabschef ved Odense Brandvæsen, Arne Lindegaard, til Fyens Stiftstidende.

Og på politigården gik man i går i gang med at analysere, hvad det er for en gruppe, der tilsyneladende vil slås med politiet. “Der er meget der tyder på at vi skal kigge i den samme gruppe, som mandag optrådte voldeligt over for tre af vores nærbetjente og knuste ruder i en af vores biler”, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen, Odense Politi, til Fyens Stiftstidende. Han mener balladen er opstået, fordi politiets nye 16 mand store nærpolitistation har lagt ekstra pres på en del af de unge ballademagere i området. “Vi har sat dagsordenen, og det er der desværre nogle, der ikke vil acceptere”, siger JohnJacobsen.

En 17-årig dreng, som politiet anholdt efter balladen mandag aften, blev i går løsladt efter et grundlovsforhør i byretten.

Annonce