Brandmand fra Tønder sigtet for brandstiftelse

En 40-årig frivillig brandmand fra Tønder Brandvæsen er blevet sigtet for brandstiftelse i forbindelse med en brand i Jejsing tidligere på måneden, og han har overfor politiet erkendt brandstiftelsen. Efter endt afhøring hos politiet er brandmanden blevet løsladt, men han er suspendet fra brandmandsjobbet, indtil der er faldet dom i sagen.

Ifølge Jydske Vestkysten er brandmanden sigtet for at have sat ild til en garage i Jejsing den 9. august. Ved branden skete der kun materiel skade, og hverken mennesker, dyr eller andre bygninger var i fare.

Efterfølgende har brandmanden overfor politiet i Tønder erkendt brandstiftelsen, hvorefter han blev løsladt og nu afventer, at der rejses tiltalte og at sagen kommer for retten. I mellemtiden deltager han ikke i udrykninger.

“Jeg kan bekræfte, at brandmanden er suspenderet, og det vil han være indtil der er faldet en afgørelse ved retten. Han er frivillig brandmand, men han kan selvfølgelig ikke rykke med ud så længe denne sag ikke er afgjort”, siger beredskabschef Jacob Christensen fra Tønder Brandvæsen til Jydske Vestkysten.

Annonce