Ambulanceredder frifundet for uagtsomt manddrab – men fik dom for ulykke

Arkivfoto: Per Johansen

I september sidste år omkom en 81-årig kvinde, da en ambulance forulykkede ved Stenderup. Nu er ambulancens fører – en 45-årig paramediciner fra Ambulance Syd – blevet frifundet for uagtsomt manddrab. Han blev dog idømt en bøde og en betinget frakendelse af kørekortet for ikke at have udvist den fornødne agtpågivenhed i trafikken.

Den tragiske ulykke skete, da en bus var stoppet ved et stoppested på Tingvejen ved Stenderup. Det blev overset af en 45-årig paramediciner, der var fører af en ambulance fra Ambulance Syd. Han kørte derfor ind i en autocamper, der var stoppet bag bussen, hvorved autocamperen blev skubbet ind i bussen.

Ambulancen transporterede en 81-årig kvinde, der skulle fra sygehuset i Esbjerg til Grindsted, og ved ulykken landede hun på gulvet i bårerummet. Hun fik hjertestop, blev genoplivet, men fik atter hjertestop – og hun blev erklæret død, da en akutlægehelikopter ankom til ulykkesstedet.

Anklagemyndigheden valgte efterfølgende at tiltalte den 45-årige paramediciner for uagtsomt manddrab. Nu har Retten i Kolding imidlertid frifundet ham for den anklage. Det skriver Jydske Vestkysten.

Samtidig fandt retten dog paramedicineren skyldig i ikke at have optrådt hensynsfuldt og udvist den fornødne agtpågivenhed i trafikken. Det udløste en bøde på 2.500 kr. samt en betinget frakendelse af kørekortet.

Annonce