Brandvæsen

Ny brandstation klar til tiden – og næsten indenfor budgettet

I begyndelsen af marts 2017 vil Tønders nye brandstation på Nordre Landevej efter planen kunne indvies. Dermed overholdes tidsplanen for nybyggeriet og ombygningen af de eksisterende bygninger, som blev indledt for et lille år siden. Selve byggeriet overholder også budgettet, men det har vist sig, at der ikke var budgettet med skabe til brandværnets materiel, og det gør byggeriet dyrere.

Brandvæsen

Tønder får ny brandstation

Om to år vil brandfolkene i Tønder formentlig kunne flytte ind på en helt nyopført brandstation. For selv om økonomiaftalen mellem KL og regeringen indebærer, at der skal findes besparelser på 2,5 mio. kr. på beredskabets budget, så har Tønder Kommune besluttet at investere 6 mio. kr. i den nye brandstation.

Brandvæsen

Afklaring om grænseoverskridende beredskabssamarbejde forsinkes

Der kommer til at gå noget tid, inden det bliver afklaret, om beredskabsloven skal ændres, så den også regulerer de lokale brandvæseners gensidigt operative samarbejde på tværs af landegrænserne. Arbejdet blev igangsat efter en sag, hvor beredskabet i Tønder blev kritiseret for at have tilkaldt hjælp fra Tyskland, og det var oprindeligt forventningen, at der ville komme en afklaring i 1. kvartal.

Brandvæsen

Brandvæsen: Tysk assistance nåede hurtigt frem

Allerede 34 minutter efter alarmeringen nåede assistancen fra Tyskland frem, da Tønder Brandvæsen i august valgte at hente hjælp i Niebüll under omfattende oversvømmelser i Tønder by. Det fremgår af en redegørelse fra KL og Tønder Kommune, efter at der har været rejst kritik af, at brandvæsenet ikke rekvirerede Beredskabsstyrelsen fra Haderslev.

Brandvæsen

Fokus på katastrofesamarbejde hen over grænsen

Katastrofer kender ingen grænser. Derfor er det nødvendigt, at myndighederne kan arbejde sammen på tværs af landegrænser, når der sker en voldsom ulykke. Det er baggrunden for, at partnerne i INTERREG-projektet ”Beredskab uden grænser” nu vil samle alle relevante myndigheder til konference om det grænseoverskridende beredskab.

Brandvæsen

Kommune får pris for brandvæsenets risikostyring

Risikostyring er en naturlig del af hverdagen i Tønder Kommune, som har stor succes med et nyt projekt med såkaldte RABB-besøg (Risiko, Arbejdsmiljø, Brand og Bygning). Ved disse besøg kommer en brandsynskyndig medarbejder fra brandvæsenet løbende rundt til alle kommunens 150 institutioner. Nu har kommunen modtaget Risikostyringsprisen 2014.

Brandvæsen

Tyske og danske brandvæsener udbygger samarbejdet

Fremover er det både tyske og det danske brandvæsener, der slukker ilden, uanset på hvilken siden af grænsen, det brænder. En ny samarbejdsaftale på tværs af grænsen sikrer, at branden bliver slukket af det brandvæsen, der er nærmest eller har det rette udstyr. Fokus skal nemlig være på opgaven og ikke geografien.

Brandvæsen

Brandmand fra Tønder sigtet for brandstiftelse

En 40-årig frivillig brandmand fra Tønder Brandvæsen er blevet sigtet for brandstiftelse i forbindelse med en brand i Jejsing tidligere på måneden, og han har overfor politiet erkendt brandstiftelsen. Efter endt afhøring hos politiet er brandmanden blevet løsladt, men han er suspendet fra brandmandsjobbet, indtil der er faldet dom i sagen.