Brandmand og to elever på sygehuset efter ulykke på brandskole

En 78-årig brandinstruktør og to 19-årige elever blev onsdag bragt til sygehuset efter en ulykke på brandskolen i Svendborg. Instruktøren, der har fungeret som brandmand i over 50 år, fik første- og andengradsforbrændinger på kroppen samt tredjegradsforbrændinger på venstre hånd, hvor han nu skal have en plastisk operation. Eleverne slap uden alvorlige skader.

Fyens Stiftstidende skriver, at ulykken skete under en fingeret brandslukning på et skib med to dæk. To elever blev sendt ind i skibet for at slukke branden, og der var instruktører både på øverste og nederste dæk. Af ukendte årsager gik der imidlertid hul på en brandslange, og vandet ramte noget antændt olie ved skibets motor. Ifølge Fyns Politi skete der herved en slags eksplosion i olien. Da en kvindelig elev skreg voldsomt op, ville brandinstruktøren komme hende til undsætning, men han gled på en trappe og faldt ned i noget af den brændende olie.

”Vi har 600 søfartselever gennem brandskolen om året, og der har aldrig været uheld. Men slangen er formentlig revet i stykker i en ståldør, der måske er smækket i”, siger beredskabschef Knud-Otto Westergaard til Fyens Stiftstidende. Han tilføjer, at Arbejdstilsynet har frikendt brandskolen for at have overtrådt reglerne under øvelsen.

Annonce