Brandvæsen rykker ud fra Falck-stationer efter hjemtagning

Når Frederiksborg Brand & Redning fra årsskiftet hjemtager driften af fem brandstationer fra Falck, så vil brandkøretøjerne stadig skulle rykke ud fra de samme adresser. Brandvæsenet har nemlig indgået en lejeaftale med Falck, som indebærer, at de kommunale brandkøretøjer får base på Falck-stationerne i Farum, Helsinge, Hillerød og Stenløse. I Gilleleje overtages Falcks lejeaftale.

Frederiksborg Brand & Redning vandt udbuddet af det operative beredskab, og derfor skal driftsopgaver – herunder brandfolkene – fra årsskiftet overgå fra Falck til Frederiksborg Brand & Redning. Og nu er der altså indgået en aftale om, at brandvæsenet lejer sig ind på de nuværende Falck-stationer i Farum, Helsinge, Hillerød og Stenløse.

Beredskabsdirektør Kim Lintrup er glad for, at brandstationerne kan blive, hvor de er, og ser frem til det fremtidige samarbejde. Også i beredskabskommissionen ser man meget positivt på, at der er indgået aftale om leje af Falcks bygninger, så brandkøretøjerne også efter årsskiftet rykker ud fra de adresser, som man kender i dag.

Tilfredshed hos borgmestre

”Jeg er meget tilfreds med, at vi beholder de kendte brandstationer. Det er positivt for både for de ansatte, borgerne og virksomhederne i vores kommuner. Det er vigtigt for os, at vi har et synligt beredskab, og et beredskab, som kan rykke hurtigt ud fra centralt beliggende stationer og er attraktive at arbejde på”, siger formanden for beredskabskommissionen og borgmester i Hillerød Kommune, Kirsten Jensen (A).

Det er en holdning, der deles i de øvrige kommuner.

Fra Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A), lyder det: ”Det er en stor gevinst for borgere, virksomheder, ansatte og frivillige, at man nu er nået til enighed med Falck, så brandstationen i kommunen fortsat vil være udgangspunkt for det nye beredskab.”.

Også Egedals borgmester, Karsten Søndergaard (V), er glad for, at brandstationen i Stenløse bliver, hvor den er: ”Det er på alle måder den helt rigtige beslutning at udnytte de bygninger, der er skabt til formålet. Brandstationen i Stenløse ligger yderst synlig og centralt placeret, lige ud til Frederikssundsvej, hvor brandbiler og ambulance hurtigt kan rykke ud til borgerne”, siger Karsten Søndergaard.

Giver ro blandt brandfolkene

Flere steder har der være bekymring for, hvad en eventuel adresseændring ville få af betydning for de brandfolk, som ikke må bo mere end 5 minutter fra stationen, hvis de skal kunne bemande brandkøretøjerne. Det har haft stor betydning i alle fire kommuner, men særligt i Gribskov giver man udtryk for glæde over, at der nu kan komme lidt ro hos de mange medarbejdere, der påvirkes af hjemtagelsen.

”Vi er glade for, at der er kommet en afklaring for vores deltidsbrandfolk i forhold til lokationen i Helsinge. Der må ikke være tvivl om, at arbejdsmiljøet for vores deltidsbrandfolk i Gribskov er endog meget vigtigt for os i fagudvalget og i byrådet”, siger udvalgsformand for Udvikling, By og Land i Gribskov Pernille Søndergaard.

Ud over de fire stationer i Farum, Helsinge, Hillerød og Stenløse er brandstationen i Gilleleje også drevet af Falck, men bygningen her ejes af Gribskov Kommune, og Frederiksborg Brand & Redning overtager her lejeaftalen med kommunen, når driften overgår fra Falck.

Annonce