Dansk beredskabsindsats i jordskælvsramt Tyrkiet forlænges

I 12 dage har specialister fra Beredskabsstyrelsen arbejdet i det jordskælvsramte Tyrkiet. Nu forlænges missionen. Fredag udsendte Beredskabsstyrelsen således to medarbejdere, som skal overtage for den nuværende holdleder og en tekniker. Den følgende uge vil dele af holdet blive udskiftet, og bidraget fortsætter dermed med friske kræfter.

Siden det første jordskælv ramte Tyrkiet den 6. februar 2023, har Beredskabsstyrelsens internationale beredskab fulgt situationen tæt, oplyser styrelsen.

I koordination med EU’s civilbeskyttelsesmekanisme blev det besluttet at udsende et samlet nordisk bidrag under dansk ledelse. Bidraget består af såkaldt TAST (Technical Assistance and Support Team) med i alt 12 udsendte medarbejdere fra Sverige, Finland og Danmark, som kan understøtte EU’s koordinationsarbejde.

Tirsdag den 7. februar 2023 afgik Beredskabsstyrelsens fortrop bestående af en holdleder og en Information and Communications Technology-tekniker (ICT). Siden fulgte de resterende 10 specialister, herunder ICT-teknikere og camp-teknikere, samt materiel.

Opbygger lejre og understøtter EU-indsats

Holdet har haft til opgave at opbygge lejre, som både rummer et koordinationscenter med kontor- og mødefaciliteter og en afdeling med indkvartering til dem, som arbejder i koordinationscenteret. Holdet har også understøttet EU’s arbejde med koordination af modtagelse og afgang af redningsarbejdere og humanitær hjælp i flere lufthavne.

Nu påbegyndes så en rotation af de udsendte. Fredag udsendte Beredskabsstyrelsen to medarbejdere, som skal overtage for den nuværende holdleder og en tekniker. Den følgende uge vil dele af holdet blive udskiftet, og bidraget fortsætter dermed med friske kræfter.

Der er nu opsat lejre i Adiyaman og Malatya. Holdlederen er placeret på EU-kontoret i Gaziantep, hvor TAST-bidragets arbejde koordineres.

Det danske bidrag er finansieret af Udenrigsministeriet og EU.

Annonce