Deltidsbrandfolk i Helsingør får grøn bølge

Brandstationen i Helsingør. Arkivfoto

Fra næste uge vil deltidsbrandfolkene fra Nordsjællands Brandvæsen i Helsingør kunne rykke hurtigere ud. Deltidsbrandfolkene udstyres nemlig med et Brobizz-lignende system, som gør det muligt at fjernstyre lysreguleringen i tre udvalgte lyskryds i Helsingør. Det nye system aktiveres, når der er modtaget en alarm, og derefter kan deltidsbrandfolkene i op til 10 minutter efter alarmtidspunktet sikre sig grøn bølge på vej til brandstationen.

Ifølge Helsingør Dagblad er det nye system blevet indbygget i tre lyskryds, herunder et nyetableret lyskryds foran brandstationen på Klostermosevej.

”Vi er ved at indføre et nyt system, hvor brandfolkene via et kort i forruden kan aktivere lyssignalerne ved tre udvalgte lyskryds i Helsingør, heriblandt det nye foran brandstationen. Systemet virker lidt på samme måde som Brobizz. Vi regner med at tage det i brug i næste uge”, bekræfter driftsingeniør Morten Lauridsen fra Helsingør Kommunes Center for Teknik og Miljø overfor Helsingør Dagblad.

Systemet virker ved, at der fra brandstationen sendes et signal til en stander ved de tre lyskryds. Når signalet er modtaget, kan lyskrydset i en periode på 10 minutter fjernstyres fra særlige kortsystemer, som er monteret i deltidsbrandfolkenes privatbiler. Dermed sikres det, at brandfolkene har grøn bølge på vej til brandstationen – i hvert fald i de tre udvalgte lyskryds.

Annonce