Ekspertgruppe skal se på PFOS-konsekvenser for brandfolk

I sagen om mulige sundhedsmæssige konsekvenser for brandfolk, der har været udsat for det sundhedsskadelige stof PFOS, har sundhedsminister Magnus Heunicke nu bedt Sundhedsstyrelsen om hurtigt at indkalde en gruppe af eksperter fra både Danmark og udlandet. Ekspertgruppen skal blandt andet se på undersøgelser, der vil være relevante at foretage på de brandfolk, der har været særligt udsatte for stoffet.

Den kommende ekspertgruppe skal både samle al relevant viden om udsættelse og konsekvenser af PFOS. Desuden skal gruppen se på relevansen af og muligheden for at foretage gruppeundersøgelser af brandfolk.

”Det gør dybt indtryk på mig, at en faggruppe, der arbejder hårdt og med risiko i dagligdagen, skal opleve utryghed i forhold til, om de risikerer sygdom som følge af deres arbejde. Det er vigtigt, at vi sikrer ensartet håndtering, information og rådgivning til de personer, der har været udsat for PFOS, så de får relevant rådgivning og støtte”, siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

”Jeg har også bedt om, at brandfolkenes organisationer får mulighed for at mødes direkte med eksperterne, så vi sikrer fuld forståelse for, hvordan de har været udsat, og de oplevelser og bekymringer, de har i dag. Og jeg kan forstå, at Sundhedsstyrelsen har inviteret til dette møde”, tilføjer ministeren.

Annonce