Falck vil bygge ny station i Stenløse

Falck er langt fremme med planer om at opføre en ny stor Falck-station på erhvervsarealet Toftegaard Park, der ligger midt mellem Ølstykke og Stenløse. Den nye station vil koste omkring 10 mio. kr., og den skal erstatte den gamle Falck-station på Frydensbergvej i Stenløse, der ikke længere er tidssvarende. De kommunale beredskaber skal også flytte ind på stationen.

Den nye Falck-station i et eller to plan skal i første omgang rumme plads til ni brandkøretøjer og en ambulance samt lokaler til brandfolk, Falck-reddere og kursister. På sigt er det planen, at udvide stationen til et samlet beredskabscenter, der også skal omfatte de kommunale redningsberedskaber i Ølstykke og Stenløse – og muligvis også Ledøje-Smørum.

Ifølge Falcks stationsleder i Stenløse, Kint Pedersen, afventer projektet kun, at Vejdirektoratet kan godkende planen. “Projektet er tæt på at blive udført. Vi ville gerne begynde i morgen. Vi venter faktisk kun på en dispensation fra Vejdirektoratet, der skal give tilladelse til at udrykningskøretøjerne kan køre direkte ud på Frederikssundsvej fra Toftegaard Park”, siger Kint Pedersen til Frederiksborg Amts Avis.

Det er Ølstykke Kommune, der ejer erhvervsarealet Toftegaard Park, og her ser borgmester Svend Kjærgaard (V) ingen problemer i at sælge omkring 10.000 kvadratmeter jord til Falck. “Jeg kan bekræfte, at vi har haft flere møder med Falck om projektet, som jeg betragter som rigtigt godt. Det er ingen hemmelighed, at vi har svært ved at sælge de første arealer derude, fordi der ikke i forvejen er en synlig virksomhed, men hvis Falck opfører en pæn bygning, kan det måske blive et formidabelt startskud til mere erhvervsbyggeri i området”, siger Svend Kjærgaard til Frederiksborg Amts Avis.

Annonce