Hovedstadens brandfolk skal rykke ud til hjertestop

Arkivfoto: Hovedstadens Beredskab

Når det drejer sig om hjertestop er tid den altafgørende faktor. Det er helt fundamentalt, at hjælpen kommer frem så hurtigt som muligt, så der kan startes livreddende førstehjælp. Derfor har Region Hovedstaden og Hovedstadens Beredskab indgået et samarbejde, så brandfolk kan blive sendt ud til hjertepatienter, hvis det vurderes, at de kan være der hurtigere end ambulancen.

Hvis brandfolkene kan nå hurtigst frem, vil Hovedstadens Beredskab fremover sende et brandkøretøj med first responder-uddannede brandfolk, som vil sikre den livreddende førstehjælp, indtil ambulancen når frem

”Vi har allerede gode overlevelsesresultater i Region Hovedstaden og også korte responstider for ambulancer med udrykning, men vi ved fra de andre regioner og vores samarbejdspartnere i udlandet, at et samarbejde med brand- og redningstjenesterne kan være med til at redde flere liv. Vi har allerede et godt samarbejde på ambulanceområdet, derfor er jeg selvfølgelig glad for, at vi med dette samarbejde kan gøre det endnu bedre”, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) fra Region Hovedstaden.

Velfungerende samarbejde

Det nye samarbejde kom i stand, da Hovedstadens Beredskabs bestyrelse på deres seneste bestyrelsesmøde havde inviteret Sophie Hæstorp Andersen, koncerndirektør Svend Hartling og direktør for Akutberedskabet Freddy Lippert til en temadrøftelse om samarbejdet de to beredskaber imellem. Og der var stor enighed om, samarbejdet fungerer rigtig godt.

”Med first responder ordningen udvider vi den service, Hovedstadens Beredskab stiller til rådighed for borgerne. Det er en oplagt indsats at samarbejde med Region Hovedstaden om, så vi sikrer, at borgerne i Hovedstadens Beredskabs dækningsområde får den hurtigst mulige hjælp i tilfælde af et hjertestop – da vi allerede har kompetencerne og udstyret. Vi ser således frem til, at det allerede velfungerende samarbejde bliver udvidet, når ordningen træder i kraft”, siger formanden for Hovedstadens Beredskab, Helle Adelborg, der er borgmester i Hvidovre.

Starter i 2018

I første omgang iværksættes ordningen som en forsøgsordning i løbet af første halvår 2018.

Hovedstadens Beredskab har allerede hjertestartere på samtlige operative køretøjer, og alle operative medarbejdere er uddannet i at yde den nødvendige førstehjælp. Derudover har mange af brandfolkene også ambulancekompetencer.

Annonce