Misforståelse sendte brandfolk på sygehuset

To brandfolk og en ansat på medicinalfirmaet Lundbeck måtte onsdag middag sendes til observation på hospitalet efter at have indåndet farlig damp som følge fejl og misforståelser. Københavns Brandvæsen var blevet kaldt til medicinalfirmaet i Valby, da en brandalarm var gået i gang under rengøring med damp. Cirka 50 ansatte havde helt efter planen forladt bygningen, da brandalarmen lød, og der var egentligt ingen fare på færde. Alligevel gik det galt.

Brandfolkene fik at vide, at alarmen var sat i gang af en gang grundig rengøring med damp, og sammen med en sikkerhedsansvarlig gik de ind for at tjekke alarmen, oplyser vagthavende brandinspektør Hans Jørgen Larsen til Berlingske Tidende. Men det var ikke bare vanddamp, opdagede de, da de begyndte at få ondt i halsen.

Dampen var tilsat 1 procent “Virkon S”, som er et industrielt desinfektionsmiddel, man ikke skal bruge uden det rette sikkerhedsudstyr. Det havde rengøringsfolkene brugt, men brandfolkene var altså ikke opmærksomme. Derfor måtte brandfolkene og den sikkerhedsansvarlige indlægges til observation for indånding af syrerøg på Hvidovre Hospital. De er naturligvis sygemeldt for resten af deres vagt, men Hans Jørgen Larsen mener ikke at det er alvorligt.

Alligevel ærgrer sagen den vagthavende brandinspektør. “Man forventer jo ikke ikke noget farligt, når der bare er tale om damp”, siger han og vurderer, at ulykken er en kombination af brandfolkenes og virksomhedens skyld. Hos Lundbeck lover kommunikationschef Anders Schroll, at uheldet får virksomheden til at gennemgå sine forholdsregler for når alarmen går: “Det er for tidligt at sætte fingre på, om der er ting, vi kan gøre bedre. Men vi undersøger det hver eneste gang, der er en alarm, også selvom det kun er en fejlalarm”, siger han til Berlingske.

Annonce