Nye rammeaftaler for beredskabet på plads

Beredskabsstyrelsen har indgået nye rammeaftaler for indkøb af lastvognschassiser, opbygninger og indsatsdragter – og der er flere på vej. Både styrelsen selv og de kommunale brandvæsen kan trække på aftalerne, som er en del af udmøntningen af den politiske aftale om redningsberedskabet 2013-14.

Fremover kan beredskaberne i Danmark gøre brug af fælles rammeaftaler, når der skal indkøbes køretøjer. Der er indgået aftaler med private producenter om hhv. lastvognschassiser og opbygninger til vognene. Begge aftaler indeholder adskillige modeller, så de enkelte brandvæsener i kommunerne kan sammensætte vognene efter egne ønsker i forhold til behov og økonomi.

Aftalerne giver mulighed for at indkøbe chassiser af forskellig størrelse, som kan parres med den type af opbygning, beredskabet ønsker. Det kunne for eksempel dreje sig om vandtankvogne eller autosprøjter med varierende kapacitet, der yderligere kan suppleres med vandkanoner, skumtanke, generatorer mv.

Beredskabsstyrelsen har også indgået rammeaftaler på flere typer af indsatsdragter og redningsuniformer til beredskabet og forsvaret, og styrelsen er i gang med et udbud på containere, hvor der forventes at kunne indgås kontrakter snarest. Herudover arbejdes der på at lave fælles aftaler på slangeplejeanlæg til både store og små beredskaber.

De fælles rammeaftaler er indgået efter et tæt samarbejde mellem Beredskabsstyrelsen og repræsentanter fra de kommunale beredskaber og er en del af udmøntningen af den politiske aftale om redningsberedskabet 2013-14.

Annonce