Østjyllands Brandvæsen henter direktør i egne rækker

Lars Hviid. Arkivfoto

Den nuværende beredskabschef i Aarhus, Lars Hviid, bliver direktør for det nye Østjyllands Brandvæsen, der består af Odder, Samsø, Aarhus og Skanderborg kommuner med i alt 400.000 indbyggere. Den 58-årige Lars Hviid har siden 2010 været beredskabschef i Aarhus, og han blev af et enigt ansættelsesudvalg valgt blandt 21 ansøgere.

Østjyllands Brandvæsen går i luften den 1. januar 2016, men for at kunne få organisationen godt på plads inden da, tilbyder det nye beredskabs topchef allerede den 1. september 2016. Og et enigt ansættelsesudvalg peger på altså den 58-årige Lars Hviid som beredskabsdirektør.

”Det er en stærk profil, der gør Lars Hviid til den rette mand til jobbet. Han har stor ledelseserfaring fra beredskabsverdenen og erfaring fra tidligere sammenlægningsprocesser. Men han har også en praktisk baggrund, og denne kombination af kompetencer gør, at han i høj grad har dét, der skal til for at stå i spidsen for Østjyllands Brandvæsen”, siger Lisbeth Binderup, der er formand for styregruppen i det nye beredskab.

Beredskabschef i Tønder og Aarhus

Lars Hviid er uddannet som officer i Civilforsvaret, og arbejdede herefter ved Civilforsvaret i Haderslev og senere som underviser ved Statens Brandskole i Tinglev. I 1991 blev han brandinspektør og senere beredskabschef i Tønder Kommune, og her forestod han sammenlægningen af seks beredskaber. Efter kommunalreformen fortsatte han som beredskabschef i Ny Tønder Kommune. I 2009 kom han til Aarhus Brandvæsen som viceberedskabschef, og fik 2010 jobbet som beredskabschef.

”Østjyllands Brandvæsen har brug for en leder, der ’har støvlerne på’ i forhold til brandmænd og andre ansatte. Samtidig ligger der en vigtig opgave i at få den nye organisation godt i gang og at stå i spidsen for en effektiviseringsproces i samarbejde med en lille snæver bestyrelse med bl.a. toppolitikere fra de fire kommuner, og vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med den nye direktør”, siger Lisbeth Binderup, der samtidig glæder sig over en god proces i et bredt sammensat ansættelsesudvalg.

En stor og vigtig opgave

Lars Hviid siger selv om valget af netop ham til jobbet: ”Jeg er utrolig stolt og glad over, at jeg er blevet valgt. Det er som skræddersyet til mig, og jeg brænder for at gøre Østjyllands Brandvæsen til en velfungerende og fremtidssikret enhed. Det er rigtig stor og vigtig opgave som jeg glæder mig til at stå i spidsen for”.

Lars Hviid er samlevende med Birgitte, der er ansat ved Tønder Brandvæsen, og parret har to sammenbragte (voksne) børn. Han blev valgt blandt 21 ansøgere.

Annonce