Tidligere kriminelle skal tilknyttes brandvæsenet

Et nyt samarbejde mellem Socialministeriet, Slagelse Brand og Redning og Slagelse Kommune indebærer, at en gruppe unge, som hidtil har været blandt brandvæsenets værste plageånder ved udrykninger til den uroplagede bebyggelse Ringparken i Slagelse Nordby, skal tilknyttes brandvæsenet som brandkadetter. Mange af de unge har en fortid som kriminelle, nogle endda som brandstiftere, men håbet er, at en tilknytning til brandvæsenet kan få dem på rette spor.

Brandfolkene i Slagelse har talrige gange oplevet, at de ved udrykninger til Ringparken bliver mødt af unge, der kaster sten efter brandkøretøjerne, når brandfolkene går i gang med at slukke de – ofte påsatte – brande i biler og containere. Men nu satser brandvæsenet altså på at få sat en stopper for kriminaliteten ved at invitere de unge indenfor i Slagelse beredskab, hvor de vil få en uddannelse i brandslukning.

Ideen er, at de unge skal fungere som brandkadetter efter samme model, som anvendes i blandt andet Greve. Det vil fortsat være brandfolkene, som rykker ud til brandene i Slagelse Nordby, men de skal så assisteres af brandkadetterne.

“En af de bedste måder at få de unge ud af kriminalitet på, er at hjælpe dem med at få et job. Derfor er det vigtigt, vi bakker de unge op i at tage en uddannelse. Det er med til at nå målet om at begrænse kriminaliteten og skabe mere tryghed i Ringparken”, siger socialminister Benedicte Kjær til DR Sjælland.

Annonce