Vagtcentral i København dækker fortsat Gribskov Kommune

Ved årsskiftet forlod Gribskov Kommune det fælleskommunale Frederiksborg Brand & Redning. Det indebærer dog ikke en ændring af vagtcentralsbetjeningen – det er fortsat Hovedstadens Beredskabs vagtcentral og operationscenter i Valby, som leverer både vagtcentralsbetjening og operationsstøtte til det nye Gribskov Beredskab.

Gribskov Beredskab blev etableret som et selvstændigt beredskab pr. 1. januar 2021. Gribskov Beredskab rykker ud fra stationer i Gilleleje og Helsinge, og beredskabet har tilknyttet 36 deltidsbrandfolk og fem indsatsledere.

Det er fortsat Hovedstadens Beredskabs operationscenter i Valby, der modtager alarmer, foretager udkald af brandmandskabet og kommunikerer med brandkøretøjerne.

Er vant til samarbejdet

”Vi ser frem til det fortsatte samarbejdet med det fælles operationscenter, der spiller en vigtig rolle i beredskabet. Vores brandmandskab og indsatsledere er vant til at samarbejde med operationscenteret i Valby, så vi forventer en gnidningsfri overgang”, fortæller Jesper Ingemann-Petersen, der er beredskabschef for Gribskov Beredskab.

Hovedstadens Beredskabs operationscenter betjener en lang række beredskaber, der dækker det meste af den øst- og nordøstlige del af Sjælland. Operationscentret i Valby dækker således over 1/3 af borgerne i Danmark, udfører ca. 40 pct. af brandudkaldene og kalder brandmandskab og frivillige ud på 44 brandstationer.

”Vi ser rigtig meget frem til også at levere vagtcentralydelse og operationsstøtte til Gribskov beredskab. Jo større område vi dækker, jo bedre kan vi udnytte ressourcerne til fælles bedste. Det skaber robusthed og overblik, der danner baggrund for gode faglige løsninger”, siger Andreas Underbjerg, der er områdeleder ved Hovedstadens Beredskabs operationscenter.

Annonce