Vidne kritiserer slukningsarbejde ved storbrand

Den voldsomme brand, der tirsdag eftermiddag og aften hærgede på et autoværksted og dæklager i Valby, kunne have været knap så voldsom. Det mener i hvert fald et vidne. “Det var alt for dårligt”, siger mekaniker Robert Larsen om slukningen af branden i Valby. Ifølge mekanikeren tog det over 20 minutter for brandfolkene at komme i gang med brandslukningen. Det medførte, at dæklageret, hvor ilden var startet, og de omkringliggende bygninger brændte ned.

“De var meget langsomme. Det tog alt for lang tid at sætte slangerne sammen, og så trak man slangen fra en brandhane 500 meter fra stedet”, siger Robert Larsen til Nyhedsavisen. Han har en forretning lige i nærheden af de nu nedbrændte bygninger. Branden tirsdag eftermiddag var skyld i store trafikale problemer på tognettet og på vejene.

Robert Larsens observation var rigtig nok, for det tog længere tid end normalt at gøre klar til brandslukningen. Men det var der ifølge brandinspektør Henriette Elmer fra Københavns Brandvæsen en god forklaring på: “Der var ikke tilstrækkelig tryk i brandhanerne omkring ildebranden. Derfor måtte vi bruge den nærmeste brandhane med mest tryk. Det tager tid at sætte mange slanger sammen, og vi måtte have mange køretøjer på stedet for at få mere pumpekapacitet. Og så brænder bildæk simpelthen bare hurtigere”, siger Henriette Elmer til Nyhedsavisen.

Annonce