Præhospital

Store problemer med nordiske ambulanceflyvninger

Det nordiske marked for ambulanceflyvninger er mere eller mindre brudt sammen. I Norge har en stor leverandør indgivet konkursbegæring, så deres fly er ikke længere på vingerne, og i Sverige betyder en hjemtagning, at landets største leverandør er gået fra ni ambulancefly til kun ét. Hos SOS International forventer man, at danske og finske leverandører kan hjælpe, men der ventes også store prisstigninger.

Præhospital

Indsættelse af ambulancefly vil koste op til 19 mio. kr. om året

Når bornholmske patienter skal transporteres liggende til behandling på Sjælland, så giver det en helt særlig udfordring, hvor en ambulance fra Bornholm sejler med færgen til Ystad i Sverige, og dér overføres patienten til en ambulance, der er kørt fra Sjælland til Ystad. Men beregninger viser, at indsættelsen af et ambulancefly med én daglig afgang vil koste op til 19 mio. kr.

Præhospital

Falck har atter fået et ambulancefly

Gennem mange år drev Falck en flyvetjeneste med et antal ambulancefly, men i 1997 blev disse aktiviteter afviklet. Nu har Falck imidlertid igen fået et ambulancefly, denne gang dog i koncernens tyske datterselskab. Det nye Cessna 550 Citation Bravo ambulancefly har base på Hamburger Flughafen og skal udføre ambulanceflyvninger i hele verden.