Falck har atter fået et ambulancefly

Gennem mange år drev Falck en flyvetjeneste med et antal ambulancefly, men i 1997 blev disse aktiviteter afviklet. Nu har Falck imidlertid igen fået et ambulancefly, denne gang dog i koncernens tyske datterselskab. Det nye Cessna 550 Citation Bravo ambulancefly har base på Hamburger Flughafen og skal udføre ambulanceflyvninger i hele verden.

Falcks nye ambulancefly skal først og fremmest anvendes til flyvninger for forsikringsselskaber og privatpersoner, både indenrigsflyvninger i Tyskland og flyvninger til og fra udlandet. Det er dog meningen, at Falck-selskaber i andre lande end Tyskland også kan anvende flyet, der fuldt optanket har en rækkevidde på ca. 3.000 km.

Selskaberne Med11 og JK Jetkontor driver selve flyet, mens Falck stiller med læger og øvrigt sundhedspersonale. Flyet har kapacitet til to intensivpatienter.

Falck etablerede sin første flyvetjeneste i Danmark i 1947, og ud over ambulanceflyvning varetog flyvetjenesten også indenrigsflyvning til Odense og Skrydstrup. I 1969 blev flyvetjenesten solgt til A.P. Møller-koncernen, der etablerede selskabet Maersk Air. I 1974 oprettede Falck så datterselskabet Falck Air, som varetog ambulanceflyvning frem til 1997, hvor Falck atter ophørte med den tabsgivende ambulanceflyvning.

Annonce