Præhospital

Ny færge-aftale skal sikre fortsat beredskab på Orø

Hidtil har trækfærgen fra Orø til Hammer Bakke sikret, at ambulance, brandvæsen og politi hurtigt kan nå frem til Orø i Isefjorden. Utilfredshed med samarbejdet med især Region Sjælland har imidlertid fået trækfærgens ejer til at afbryde samarbejdet med beredskaberne. Men nu er der i stedet indgået en ny aftale med den færge, der sejler fra Holbæk – selv om dens overfartstid er fem gange længere.

Præhospital

Så fik Orø også sine 112-akuthjælpere

Torben Haack, der er næstformand i Region Sjællands præhospitale udvalg, overrakte lørdag uddannelsesbeviser og uniformsjakker til syv borgere på Orø, der nu er 112-akuthjælpere efter en uddannelse på 24 lektioners, hvor der er blevet undervist i avanceret førstehjælp med blandt brug af hjertestarter.

Brandvæsen

Brandmand fængslet for brandstiftelse

En kvindelig deltidsbrandmand blev torsdag fængslet i fire uger, sigtet for at have sat ild til noget krat ved et sommerhus på Orø. Den 42-årig deltidsbrandmand kom onsdag aften op at skændes med en familie, og det endte med, at hun blev smidt væk. Hun truede med, at hun ville komme tilbage og brænde huset ned, uanset om familien var i det eller ej. Kort efter hældte hun benzin ud i buskadset omkring huset og satte ild til det.