Falck gør klar til at tage otte nye ambulancebaser i brug

Otte nye ambulancebaser. 42 nye ambulancer. 14 nye patienttransportkøretøjer. Det er nogle af de ting, som Falck skal have på plads, når en ny ambulancekontrakt med Region Sjælland træder i kraft den 1. februar 2024. Meldingen fra Falck er, at redningskorpset følger den lagte implementeringsplan, og at alle de nye ambulancer nu er ankommet til Danmark.

Fra 1. februar 2024 skal Falck drive ambulancetjenestefor Region Sjælland i delområderne Holbæk og Slagelse, mens Region Sjællands nye ambulancevirksomhed, Ambulance Sjælland, overtager opgaven i delområderne Køge og Nykøbing Falster.

Region Sjælland har i forbindelse med udbuddet af ambulancetjenesten besluttet at ændre ganske meget på placeringen af ambulancebaser. Hos Falck betyder det, at der skal oprettes nye ambulancebaser i Dianalund, Sorø, Gørlev, Jyderup, Kr. Hyllinge, Fuglebjerg, Jyllinge og Næstved Syd. Basen i Kr. Hyllinge er allerede åbnet, og Falck forventer, at Jyderup og Gørlev åbner i december.

Den kommende base i Næstved Syd bliver indrettet i et modulbyggeri, som Falck flytter fra Køge. Indtil ambulancekørslen i Køge overgår til Ambulance Sjælland, lejer Falcks sig ind på Ambulance Sjællands kommende base i byen.

”Denne planlagte flytning betyder, at både vores kollegaer i Næstved Syd den 1. februar 2024 vil møde ind på deres faste ambulancebase og ikke en midlertidig løsning på grunden, og tilsvarende for vores kollegaer i Køge, der altså vil møde ind på deres nye base allerede den 1. november 2023. Dette mener vi er bæredygtigt, ansvarligt og med hensyn til vores kollegaers fysiske og psykiske arbejdsmiljø”, siger Martin Betzer, der er ambulancedirektør for Falck Ambulance Sjælland.

Ambulancer er ankommet fra Spanien

Falck skal også indsætte 40 nye ambulancer, to specialambulancer samt 14 køretøjer til liggende sygetransport. De er blevet opbygget hos Falcks faste leverandør i Spanien, og de sidste ambulancer er nu ankommet til Danmark. Her er de blevet modtaget af MAN, som står for yderligere montage og endelig frigivelse. Herefter forestår Falck oppakningen af køretøjerne. De første ambulancer ventes i drift indenfor de kommende uger.

Meldingen fra Falck er, at man følger den lagte implementeringsplan. Men dermed nærmer Falck sig også et tidspunkt, hvor et stort antal ambulancereddere skal overgå til Ambulance Sjælland.

”Med tre måneder til kontraktstart ser vi ind i en ny og spændende fremtid, men også en fremtid, hvor vi skal sige farvel til mange gode, værdsatte kollegaer, der har været en del af vores Falck-familie i rigtig mange år. Vi har et stort ansvar overfor disse mennesker, og derfor har vi i hele implementeringsperioden haft gode drøftelser med Præhospitalt Center i Region Sjælland om, hvordan vi sikrer den bedste overgang til det nye”, siger Martin Betzer.

De nye ambulancer.
Hos den spanske opbygger.
Patienttransportkøretøjer hos den spanske opbygger.
Ambulancer på vej fra Spanien til Danmark.
Den kommende ambulancebase i Jyderup.

Annonce