76-årig kvinde dræbt efter sammenstød med patruljevogn

Arkivfoto

En 76-årig kvinde er søndag morgen blevet dræbt, da hendes bil kolliderede med en patruljevogn på Strandvejen i Køge. Patruljevognen var med udrykning på vej til et færdselsuheld, da den ramte den 76-åriges bil. Hun afgik ved døden ved ulykken, mens de to politifolk blev lettere kvæstet. Ulykken efterforskes nu af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Patruljevognen fra Midt- og Vestsjællands Politi, en VW Touran, var med udrykning på vej til et færdselsuheld på Stevns, da den ramte en bil med den 76-årige kvinde som fører. Hun afgik efterfølgende ved døden, mens politiet oplyser, at de to betjente i patruljevognen slap med lettere kvæstelser.

Da der er tale om en ulykke, hvor politifolk har været involveret, er sagen rutinemæssigt overgivet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

”Den Uafhængige Politiklagemyndighed modtog den 25. september 2022 kl. 09:38 en underretning fra Midt- og Vestsjællands Politi om en episode kort forinden, hvor en patruljebil under udrykning havde været involveret i et færdselsuheld med 76-årige kvinde, der efterfølgende afgik ved døden. Kvindens pårørende er underrettet. Politiklagemyndigheden har på den baggrund iværksat en nærmere undersøgelse af ulykken i medfør af retsplejelovens § 1020 a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden efterforskning, når en person er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt”, oplyser DUP.

Annonce