Medier hoppede på politiets aprilsnar om brand

Søndag formiddag modtog alle landets store medier et telegram fra nyhedsbureauet Ritzau. Her kunne Ritzau berette, at fire lystbåde natten til søndag havde været udsat for en formentlig påsat brand i Aakirkeby lystbådehavn. Nyheden fra Ritzau blev videregivet af en lang række medier, herunder TV2 News. Ingen af stederne havde man tilsyneladende det helt store indblik i den bornholmske geografi; Aakirkeby ligger nemlig et godt stykke inde på øen og uden nogen som helst forbindelse til havet.

Rent faktisk var det Bornholms Politi, som havde gennemført en usædvanligt vellykket aprilsnar. Politiet havde selv videregivet nyheden om de påsatte brande i Aakirkeby lystbådehavn til Ritzau, som straks udsendte nyheden til bureauets kunder, der tæller alle større medier i Danmark. En lang række af dem nåede at videreformidle nyheden, inden Ritzau tre timer senere måtte udsende en meddelelse om, at man var gået i en fælde og derfor nu tilbagekaldte nyheden.

Helt så meget held havde Bornholms Politi ikke med dagens andet forsøg på en aprilsnar. Her meddelte politiet, at en grisetransport var blevet torpederet af et godstog i Lobbæk. Også her kræves et vist kendskab til bornholmske forhold for at gennemskue, at nyheden er en aprilsnar: Der har ikke været togdrift på Bornholm siden 1968. Denne gang var medierne imidlertid mere på vagt, og ingen hoppede på politiets historie.

Annonce