Politiets patruljevogne får nyt system til mobil datakommunikation

Arkivfoto: Emil Stahl Pedersen

Fra næste sommeren vil omkring en tredjedel af politiets patruljevogne være udstyret med en ny løsning til mobil datakommunikation. Løsningen, der har fået navnet Bifrost og erstatter patruljevognenes nuværende Thor-terminaler, samler opslag i centrale registre, betjening af SINE-terminalen, flådestyring, navigation og udrykningsanlæg ét sted. Det vil effektivisere politiets arbejde.

Efter grundige foranalyser og gennemførelse af en EU-udbudsforretning har Rigspolitiet netop tegnet kontrakt med virksomheden Systematic om levering af udstyr til Bifrost. I efteråret vil udstyret blive monteret og testet i 25 patruljevogne i tre politikredse.

Efter test og evaluering bliver Bifrost monteret i yderligere 300 patruljevogne fordelt på alle landets politikredse. Seriemonteringen begynder til næste år, og fra sommeren 2014 vil disse i alt 325 patruljevogne kunne bruge værktøjet. Efter sommeren 2014 vil politikredsene få mulighed for at købe sig til Bifrost-udstyr i nye patruljevogne.

“Efter flere års arbejde er det glædeligt, at Bifrost nu er på vej i drift i politiet. Med udgangspunkt i brugernes behov har vi udviklet en hurtig og tidssvarende løsning til dataopslag. Vi har baseret os på en Windows-platform, der nemt kan udbygges, så den også vil matche fremtidige behov”, fortæller Peter Carpentier, der er sekretariatschef i Rigspolitiets Center for Beredskabskommunikation.

Bifrost har en enkel betjeningsflade placeret på instrumentbordet. Den 10″ store touchscreen betyder, at løsningen er nem at betjene – samtidig med, at den giver mulighed for visning af meget data, f.eks. hele skærmbilledet fra opslag i de centrale registre. Bifrost kan benyttes ved både rutinemæssig patruljekørsel og ved udrykning. Løsningen kan i modsætning til Thor-terminalerne anvendes om natten, da der er lys i tastaturet.

Annonce